In de praktijk

Hoe gaat u van start?

Heeft uw onderneming een e-Box?

Is uw onderneming geregistreerd op het portaal van de sociale zekerheid? Dan hebt u een e-Box en kunt u ermee aan de slag.

Is uw onderneming niet geregistreerd op het portaal van de sociale zekerheid? Dan moet u zich eerst registreren. Zodra de registratie uitgevoerd is, ontvangt uw onderneming automatisch een e-Box. U kunt dan ook de beveiligde onlinediensten op het portaal gebruiken.

Raadpleeg de registratieprocedure voor uw onderneming om er meer over te weten.

Weet u niet of uw onderneming al geregistreerd is? Stel de vraag aan ons contactcenter op 02 511 51 51.

Wie in uw onderneming heeft toegang tot e-Box?

e-Box is beveiligd. Wilt u dat iemand de e-Box van uw onderneming kan raadplegen, dan moet u die persoon toegang verlenen.

In een kleine onderneming wordt de communicatie met de sociale zekerheid gewoonlijk behandeld door één persoon. Binnen een grotere structuur kan het nodig zijn om meerdere verantwoordelijken aan te duiden. Als bepaalde berichten verwerkt moeten worden door een specifieke dienst binnen uw onderneming, moet u iemand van die dienst toegang geven tot e-Box.

U leest alles over het Toegangsbeheer in onze handleiding.

Wie kan welke documenten zien?

e-Box is flexibel: u kunt de toegangen zo instellen, dat een specifieke gebruiker specifieke berichten kan verwerken. Hebt u bijvoorbeeld een of meer verantwoordelijken voor uw DmfA-aangifte? Dan stelt u de toegang zo in dat enkel die verantwoordelijken alle berichten in verband met de DmfA zien staan en kunnen openen.

U leest alles over de toegang tot de documenten in onze handleiding.

Wat kunt u doen in uw e-Box?

e-Box biedt u tal van functionaliteiten om het beheer van uw digitale documenten gemakkelijk te maken, zoals:

  • een aanpasbaar overzicht,
  • opzoeking op verzender en type bericht, en
  • personalisatie van ontvangen berichten door toekenning van labels.

U leest alles over de functionaliteiten van e-Box in onze handleiding.

Zoveel mogelijk digitaal

Het is nu mogelijk om aan de RSZ te laten weten dat u alle documenten die digitaal beschikbaar zijn, ook digitaal wilt ontvangen. Open de e-Box van uw onderneming, ga naar ‘Beheer e-Box’ en vink het hokje aan voor akkoord.